SWEDESE - EYE FOR DESIGN 2016

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

SWEDESE

Merken
Swedese is in 1945 opgericht door de broers Yngve en Jerker Ekström samen met Sven Bertil Sjöqvist. In die periode was Yngve Ekström samen met architecten als Alvar Aalto, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen and Poul Kjaerholm, grondlegger van wat tot op de dag van vandaag word betiteld als modern Scandinavisch design.


De showroom van Swedese is in Stockholm, hoofdkantoor en productie zijn gevestigd in Vaggeryd in Småland, de stoffeerderij ligt in Äng, net buiten Nässjö.


De idealen van Swedese zijn al 66  jaar dezelfde, namelijk “het creëren van mooie meubelen voor de toekomst, die voortbouwen op de fundamenten van Scandinavische moderne tradities. Ontworpen door toekomstgerichte ontwerpers die delen in de tijdloze idealen van de architectuur.”  Het meest bekende ontwerp uit het enorme portfolio van Yngve Ekström is de Lamino fauteuil. Deze wordt tot op de dag van vandaag nog steeds met veel succes verkocht omwille van zijn perfecte comfort. Swedese ontving in 1999 voor dit internationale succesmodel de titel beste Zweeds ontwerp van de 20e eeuw.


Swedese
staat voor Scandinavisch design met een tijdloos uiterlijk van bijzonder hoge kwaliteit. Geproduceerd met respect voor het milieu, op de meeste modellen van Swedese is het prestigieuze Swanlabel van toepassing. Swedese is een meubelproducent met een sterke verankering in zowel projectinrichting als in privé-inrichtingen.


Swedese : Scandinavisch design met internationale allure!
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu